Instituut, regionaal en landelijk 

Naast de opleidingsperiodes en stages volg je ook cursorisch onderwijs. Dit onderwijs is verdeeld in instituutsonderwijs, regionaal en landelijk onderwijs.

 

Het onderwijs op het opleidingsinstituut vindt grotendeels plaats in de vorm van terugkomdagonderwijs, dat je volgt in vaste groepen met mede-aios. Samen besteed je aandacht aan verschillende manieren van werken, actualiteiten in jullie vakgebied en het bespreken van werkgerelateerde ervaringen.

 

Daarnaast volg je onderwijsprogramma’s op het gebied van (ambulante) psychogeriatrie, chronisch zieken, revalidatie, acute zorg en palliatieve zorg.

 

Een aantal onderwijsdagen vindt plaats in de regio van jouw opleidingsinstituut. Opleidingsinstituten werken daarbij soms onderling samen of met andere medische vervolgopleidingen. Dit onderwijs staat vooral in het teken van regionale refereerbijeenkomsten, themadagen en casusbesprekingen.

 

Tijdens de landelijke onderwijsdagen worden bijeenkomsten georganiseerd voor alle aios van de verschillende opleidingsinstituten. Tijdens die bijeenkomsten komen vaak gastdocenten en experts uit andere vakgebieden aan het woord. Een overzicht van die landelijke dagen is te vinden onders aios/landelijke onderwijsdagen.

 

Ook worden er landelijke vaardigheidscursussen georganiseerd die voorbereiden op het handelen in medisch acute situaties en tijdens de ziekenhuisstage. Tijdens deze cursussen wordt er geoefend in kleine groepen en gewerkt met fantomen en LOTUS-patiënten, onder leiding van docenten met veel klinische ervaring.

 

Uiteraard is bij alle vormen van het cursorisch onderwijs ruimte ingericht voor e-learning en zelfstudie.

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijke cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.