De KOO is een competentiegerichte opleiding. Een belangrijke reden om te kiezen voor een competentiegerichte opleiding van opleiders is dat het onderwijs voor aios ook competentiegericht is. Opleiders ervaren hierdoor zelf wat competentiegericht opleiden betekent en wat het van hen vraagt om de aios op deze manier te begeleiden in zijn leerproces.

Als basis voor de KOO geldt Het competentieprofiel van de opleider CHVG. In het competentieprofiel staat een volledige beschrijving van dat wat een opleider moet weten en kunnen voor het vakgebied van de opleider. Het profiel dient ook als referentiekader bij de toetsing en beoordeling van de opleider, en het bepaalt mede de inhoud van de opleiding.

 

De uitgangspunten van de KOO; de wijze waarop daar invulling aan wordt gegeven binnen de opleiding; en de principes van het competentiegericht opleiden zijn beschreven in het document ‘Visie op leren KOO’.

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijke cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.