STARtclass Ouderengeneeskunde I 

De STARtclass Ouderengeneeskunde I is een driedaagse cursus, die bedoeld is om eerstejaars aios te bekwamen in de adequate opvang en afhandeling van verpleeghuispatiënten met (sub)acute klachten. De cursus wordt gegeven ongeveer 6 weken nadat de aios is begonnen aan zijn/haar opleiding in het verpleeghuis. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a.: ABC inleiding, bewustzijnsstoornissen, chirurgische basisvaardigheden, letsels van het steun- en bewegingsapparaat, basiscursus ECG en acute buik. De cursus sluit af met een kennistoets en certificaatuitreiking.

 

STARtclass Ouderengeneeskunde II

De STARtclass is een centraal georganiseerde cursus van 5 dagen om de aios zo goed mogelijk voor te bereiden op de ziekenhuisstage. Het doel van de cursus is de aios te bekwamen in de adequate opvang en afhandeling van patiënten met (sub)acute klachten. Daarbij ga je uit van de ‘ABCDE-benadering’, het stap voor stap beoordelen van het toestandsbeeld van de patiënt. Deze werkwijze is de basis voor de beslissingen die je neemt en de handelingen die je uitvoert. Je oefent in kleine groepen onder leiding van ervaren klinische docenten en je werkt met fantomen en lotuspatiënten. In plenaire interactieve sessies leer je o.a. de basisprincipes voor het beschrijven van ECG’s. Hiervoor krijg je de beschikking over een laptop. De cursus begint met een educatieve kennistoets. Je ontvangt na afloop een deelnamecertificaat.

 

Verdere informatie over de STARtclass kunt u vinden op www.scholamedica.nl  onder het kopje ouderengeneeskunde.

 

 

  

 

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijke cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.