Groei aantal artsen in opleiding tot SO

 

In september 2020 starten 84 aios met de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Dit brengt het totaal aantal startende aios in 2020 op 141. Dit is wederom een groei van de instroom van aios in de opleiding. Deze groei is nodig om goede zorg te garanderen voor de groter wordende groep kwetsbare ouderen.Raymond van de Walle, voorzitter van SOON, (Samenwerkende Opleidingen tot specialist Ouderengeneeskunde Nederland): ‘We zien dat het specialisme ouderengeneeskunde steeds bekender wordt bij artsen en dat zij gemotiveerd voor dit prachtige vak kiezen.’ Vanaf september dit jaar wordt de opleiding door vijf opleidingsinstituten aangeboden. Voor 2021 heeft het Capaciteitsorgaan 260 opleidingsplaatsen geadviseerd. Van de Walle: ’Met de groeiende trend van instroom kunnen specialisten ouderengeneeskunde de goede zorg blijven bieden voor de meest kwetsbare patiënten in onze samenleving.Deze groep patiënten woont in het verpleeghuis of thuis en heeft complexe problematiek. Meestal zijn dat kwetsbare ouderen met dementie of meerdere chronische aandoeningen, soms ook jongere patiënten, patiënten voor revalidatie of eerstelijns verblijf. Specialisten ouderengeneeskunde voeren de regie over de multidisciplinaire zorg en werken samen met (para)medici en zorgprofessionals.Heb jij ook interesse in de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde? Ben je coschapper en bijna afgestudeerd of al basisarts? Kom dan werken in het verpleeghuis en ervaar hoe prachtig het vak is! Kies jij ook voor een opleiding tot specialist ouderengeneeskunde? Kijk op www.ouderengeneeskunde.nu voor informatie, schrijf je in voor een online informatiebijeenkomst en solliciteer tussen 1 september en 1 november voor een opleidingsplek.

 ico kandidaten

 Solliciteren opleidingsplaats

 Klopt jouw beeld van het specialisme ouderengeneeskunde? SOON biedt mogelijkheden om nader kennis te maken met het vak. 

Overtuigd? Solliciteer naar een opleidingsplaats.

ico aios

 Voor aios

  Hoe werkt het digitaal portfolio? Wat is de STARtclass precies? Hoe vraag ik een vrijstelling of verkorting van de opleiding aan?

SOON biedt aios actuele informatie.

 ico opleiders

Voor opleiders

 Voor de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde zijn opleiders van cruciaal belang, zij bepalen de kwaliteit van de opleiding.

SOON biedt opleiders handvatten om aios goed en effectief op te leiden.

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijke cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.