Voor aios die vóór 1 mei 2016 zijn gestart omvat de opleiding 4 perioden van elk gemiddeld 9 maanden; somatiek, psychogeriatrie, een ambulante periode en de stageperiode. 

 

  • Somatiek is gericht op patiënten met somatische aandoeningen, zoals revalidatiepatiënten.
  • Psychogeriatrie is gericht op patiënten met psychogeriatrische aandoeningen, zoals dementerende patiënten.

De perioden somatiek en psychogeriatrie volg je in het verpleeghuis. 

 

  • De ambulante periode is gericht op zelfstandig wonende ouderen en chronisch zieken met een complexe problematiek. Deze periode wordt gevolgd bij een GGZ-instelling.
  • Tijdens de stages werk je op een terrein van een ander medisch specialisme, dat wel relevant is voor jouw opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Zo leer je beter en sneller bepaalde vaardigheden die je als specialist ouderengeneeskunde ook nodig hebt.
    De totale duur van de stages is 9 maanden, waarvan tenminste 3 maanden naar eigen keuze en minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden in een ziekenhuis
    - De keuzestage moet een wezenlijke bijdrage leveren aan jouw toekomstige rol als specialist ouderengeneeskunde. De richtlijnen en voorbeelden van stageplaatsen staan in het opleidingsplan van het opleidingsinstituut.
    - De ziekenhuisstage volg je op het terrein van de interne geneeskunde, neurologie, klinische geriatrie, orthopedie of heelkunde.

 

Een opleidingsschema kan er als volgt uitzien:

 

opleidingsschema

 

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijke cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.