SOON heeft een nieuwe voorzitter: Raymond van de Walle. Vanaf 1 november 2019 neemt hij het stokje over van Eric van der Geer, die de maximale zittingstermijn heeft bereikt.

 

Raymond werkt als specialist ouderengeneeskunde bij Van Neynsel in ’s Hertogenbosch. Hij brengt zowel bestuurlijke ervaring als ervaring rondom opleiden met zich mee. Hij is voorzitter van de vakgroep en kaderarts voor het opleiden van aios. Hij is zeer actief geweest in de pilot ‘opleidingsgroepen’ van SOON. Daarnaast is Raymond een actief lid geweest in het netwerk Palliatieve zorg en heeft hij het werken in de Eerste lijn binnen Van Neynsel opgezet en vorm gegeven.

 

Raymond is een bevlogen kaderarts Opleiden. Hij wil zich graag als ambassadeur van de samenwerkende opleidingen tot specialist ouderengeneeskunde inzetten om de positie van de opleiding te versterken en de instroom voor de opleiding te verhogen. Raymond van de Walle: “Mijn grote drive is dat we de beste zorg voor de toekomst van onze patiëntenpopulatie moeten garanderen. Elke arts heeft straks te maken met oudere patiënten die kwetsbaar zijn en specifieke zorg nodig hebben. Wij als specialisten ouderengeneeskunde zijn hier de experts in. Daarom is het nodig dat elke arts kennis maakt en ervaring op doet met de ouderengeneeskunde, zodat meer artsen voor ons prachtige vak kiezen. De komende jaren zet ik mij daar graag volop voor in!”

 

Het bestuur is verheugd met de komst van Raymond, maar zal ook de huidige voorzitter Eric van der Geer missen. Eric heeft bijgedragen aan een professionele groei van de inhoud van de opleiding met het nieuwe opleidingscurriculum. Ook droeg hij bij aan de versterking van de kwaliteitseisen die ten grondslag liggen aan het opleiden, ingebed in de regelgeving van het CGS. Het SOON-bestuur: “het werken met Eric was zeer prettig en van hoge kwaliteit. Eric heeft visie en is een expert als het onze opleiding betreft. Wij zijn blij dat wij met een coöperatieve en krachtige voorzitter mochten samenwerken. Wij wensen hem het beste en hopen dat Eric actief blijft voor de ontwikkelingen van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde.”

Onze website plaatst enkel strikt noodzakelijke cookies zodat de website goed werkt en we genereren daarnaast anonieme gebruiksstatistieken. Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy en gegevens.